Sposób przygotowania:
Lody czereśniowe
-Dojrzałe ,ciemne czereśnie umyć, usunąć pestki i umieścić w wysokim naczyniu. -Dodać cukier ,cukier waniliowy,wiśniówkę i starannie zmiksować. -Mus owocowy połączyć z jogurtem ,lekko zmiksować i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. -Schłodzona masę wlać do misy maszyny do lodów postępować w/g instrukcji. -Po ok.25 minutach moje lody są gotowe. Bez maszynki: Masę przełożyć do plastikowego pojemnika spożywczego, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażalnika na min.6-8 godzin .W tym czasie należy masę przynajmniej 3-4 razy, co godzinę wymieszać lub zmiksować
edytaha
Netka
cris
Ta naleweczka/może być likier/ robi niezłą robotę.............nie wiem ,czy jak dodam więcej to lody się zamrożą............?do sprawdzenia....
Netka
No właśnie też mi się wydaje,że zbyt duża ilość może być przeszkodą by się zamroziły ale nigdy nie próbowałam :)