Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Lody jagodowo - bananowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

właściwie to sorbet chociaż kremowa konsystencja do złudzenia przypomina tradycyjne lody

Lody jagodowo - bananowe

Składniki:

Lody jagodowo - bananowe

 

  • 2 duże, dojrzałe banany
  • ok. 1 szkl. jagód - świeże albo mrożone
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny
  • cukier do smaku, ale niekoniecznie

Sposób przygotowania:

Lody jagodowo - bananowe
banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki, zamrozić w woreczku albo pudełku - tak je trzymam w zamrażarce i wyjmuję gdy są potrzebne. Do zamrożonych dodałam sok cytrynowy, jagody i 3 łyżki cukru trzcinowego, zmiksowałam na gładką masę - możecie z cukru zrezygnować, ale mój Żarłoczek lubi słodkie :) Można zjeść od razu, po zmiksowaniu, ale ja przełożyłam do pojemniczka i jeszcze zmroziłam żeby były na popołudniowy deser.

Tagi:

lody