Sposób przygotowania:
Lody jak zebryETAP 1:
Czekoladę gorzką i mleczną posiekać nożem. Pół szklanki mleka zagęszczonego zagotować i zalać czekolady.
Odstawić na parę minut po czym delikatnie mieszając połączyć. Odstawić do wystudzenia.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.
ETAP 2:
Dwie kopiaste łyżki bitej śmietany wmieszać w masę czekoladową.
ETAP 3:
Do pozostałej kremówki wlać pół szklanki mleka zagęszczonego i zmiksować.
Otrzymane kremy wlewać łyżką naprzemiennie do foremek na lody, starając się aby nie pobrudzić ścianek.
Wstawić do zamrażarki na parę godzin. Przed wyjęciem lodów z foremek dobrze jest opłukać je ciepłą wodą. Wtedy łatwiej wyjdą.
Smacznego :)