Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z groszkiem cukrowym
Groszek cukrowy opłukać, osuszyć.
Kalafior i pora umyć, podzielić na różyczki.
Ziemniaki obrać, pokroic w kostkę. Marchewkę również obrać i rowniez pokroic w kostkę.
Do garnka wlać wodę, dodac kostkę rosołową . Dodać cebule, łodygi selera naciowego oraz kawałek pora. Włączyć ogień i zagotować wodę z kostką rosołową oraz warzywami. Zmniejszyć ogień i do gotującej się zupy dodac pokrojoną marchewkę i ziemniaki, brukselkę, kalafior, brokuł, Gotować by warzywa byly miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec wrzucić groszek cukrowy . Gotować z groszkiem około 3 minuty i zestawić garnek z ognia. Do szklanki wlać kilka łyżek zupy, dodac śmietanę, wymieszać i wlać z powrotem do zupy. Zupę doprawić do smaku sola, pieprzem, kurkumą, lubczykiem i natką pietruszki .
Smacznego
Kalafior i pora umyć, podzielić na różyczki.
Ziemniaki obrać, pokroic w kostkę. Marchewkę również obrać i rowniez pokroic w kostkę.
Do garnka wlać wodę, dodac kostkę rosołową . Dodać cebule, łodygi selera naciowego oraz kawałek pora. Włączyć ogień i zagotować wodę z kostką rosołową oraz warzywami. Zmniejszyć ogień i do gotującej się zupy dodac pokrojoną marchewkę i ziemniaki, brukselkę, kalafior, brokuł, Gotować by warzywa byly miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec wrzucić groszek cukrowy . Gotować z groszkiem około 3 minuty i zestawić garnek z ognia. Do szklanki wlać kilka łyżek zupy, dodac śmietanę, wymieszać i wlać z powrotem do zupy. Zupę doprawić do smaku sola, pieprzem, kurkumą, lubczykiem i natką pietruszki .
Smacznego
skuter5
mocsłodkości
Sławomir Bilewski
Czekoladka 2