Sposób przygotowania:
Cukiniowe ciasto czekoladoweETAP 1
Cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Gotową odciskamy z wytworzonego soku.
ETAP 2
W misce łączymy ze sobą sypkie składniki ciasta, czyli mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, kakao oraz kawę.
ETAP 3
Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
ETAP 4
Jajka i cukier umieszczamy w oddzielnej misce. Ubijamy je na puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy przygotowane sypkie składniki oraz wlewamy tłuszcz. Całość miksujemy.
Gotowe ciasto łączymy z cukinią.
ETAP 5
Tak przygotowane wylewamy na przygotowaną keksówkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 60 minut w 180°C.
Upieczone wyjmujemy i studzimy. Przestudzone dekorujemy.
WYKOŃCZENIE: Śmietankę podgrzewamy. Ciepłą zdejmujemy z ognia. Dodajemy do niej drobno pokrojoną czekoladę.
Całość mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Polewę wylewamy na ciasto. Gotowe.
SylaUla
gusia1000