Sposób przygotowania:
Lody o smaku białej czekolady
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Do kremu z żółtek dodać przestudzoną, ale wciąż ciepłą czekoladę, szybko wymieszać. Dodać jogurt, dokładnie wymieszać. Podczas mieszania mogą powstać grudki, ale to nie przeszkadza, w lodach po prostu będą kawałki czekolady. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej masę z żółtek, czekolady i jogurtu. Dokładnie wymieszać, przelać do maszynki do robienia lodów (wcześniej zamrożonej). Ubijać w maszynce przez ok. 20-30 minut. Masę lodową przełożyć do zamykanego plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, podzielić je na porcje i podawać.