Sposób przygotowania:
Lody pinacolada z rumem
Misę maszynki do lodów mroziłam przez 24 godziny. Plastry ananasa drobno pokroiłam, wrzuciłam do dzbana miksera i zmiksowałam z brązowym cukrem, cukrem pudrem i częścią syropu. Mleczko kokosowe zmiksowałam w miseczce z resztą syropu i zagęstnikiem do bitej śmietany. Do mleczka kokosowego dodałam zmiksowanego ananasa. Miseczkę przykryłam i wstawiłam do lodówki, żeby masa się schłodziła. Maszynkę włączyłam, przelałam do niej schłodzoną masę. Kiedy lody zaczęły gęstnieć, dodałam rum. To jest dobry moment, żeby ewentualnie dosłodzić je według gustu przesianym cukrem pudrem. Lody kręciłam 40 minut, po czym przełożyłam do plastikowego pojemnika i wstawiłam do zamrażarki, żeby zrobiły się jeszcze gęściejsze. Podałam w wafelkach z plastrami ananasa i kandyzowaną wisienką.
Alex_M
edytaha
Dziękuję :)
Elficzna
edytaha
Hihi, nie będzie tak źle :D
zbysiowa
edytaha
Oczywiście służę uprzejmie, ale z następnej porcji, którą będę kręcić wieczorkiem, bo te już w całości pożarte przez moje pochłony :)
zbysiowa
Zaczekam, opłaca się :P