Sposób przygotowania:
Lody Pistacjowe
Zmiksowac pistacje wraz z kilkoma lyzkami cukru. Nastepnie przesypac je do garnuszka i wymieszac z mlekiem, smietanka oraz olejkiem migdalowym. Owa mase nalezy zagotowac. Utrzec zoltka z reszta cukru na gesta mase, caly czas ucierajac zoltka dodawac do nich powoli goraca mase pistacjowa. Calosc ponownie przelozyc do garnuszka i podgrzewac ciagle mieszajac az masa zacznie gestniec. Nie nalezy zagotowywac masy!!! Gotowy krem zdjac z ognia i dodac do niego barwnika, przelac do maszyny do lodow i pozostawic na 2 godziny, maszyna bedzie mieszac mase, nastepnie przelozyc miske do zamrazalnika. Jezeli nie mamy maszyny do lodow wtedy przelewamy mase do blaszanej miseczki i wstawiamy na ok 60minut do lodowki po czym do zamrazalnika, jednak co jakis czas mieszamy te mase, proces trwa ok 2,5 godziny. Zdjecie dodam jutro gdyz lody wlasnie sie mroza ;-) Ostatnim razem nie zdarzylam zrobci fotos, tak szybko je zjedlismy.