justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Lody po szwedzku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny czerwony deser na upalne dni

Lody po szwedzku

Składniki:

Lody po szwedzku

 

  • 10 kulek lodów waniliowych
  • 4 łyżki gęstego przecieru jabłkowego
  • łyżka wiśniówki
  • 2 duże jabłka
  • łyżeczka soku cytrynowego
  • 4 łyżki bitej śmietanki
  • wiśnie kandyzowane do dekoracji

Sposób przygotowania:

Lody po szwedzku
Lody mieszamy z przecierem jabłkowym i wiśniówką, po czym wkładamy je z powrotem do zamrażalnika. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, kropimy sokiem z cytryny. W miseczkach lub pucharkach układamy porcję masy lodowej, posypujemy kostkami jabłkowymi, dodajemy na wierzch bitą śmietanę i dekorujemy wiśniami kandyzowanymi. Podajemy od razu. Smacznego!