peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 226]

Lody porzeczkowo-jeżynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i zdrowe orzeźwienie w czasie upałów - serdecznie polecam wielbicielom kwaśnych, owocowych smaków

Lody porzeczkowo-jeżynowe

Składniki:

Lody porzeczkowo-jeżynowe

 

Sposób przygotowania:

Lody porzeczkowo-jeżynowe
Porzeczki i jeżyny oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy. Miksujemy razem z jogurtem w blenderze. Dodajemy miód i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przekładamy do plastikowego naczynia i umieszczamy w zamrażarce. Można co kilka godzin zamieszać aby nie wytrąciły się kryształki. Podajemy samodzielnie bądź z dodatkiem owoców, bakali, wafelków.

Tagi:

lody