paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Lody rabarbarowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sezonowe własne domowe lody z rabarbarem i jogurtem greckim na mleku. Lody lekko kwaskowe i bardzo zdrowe.

 Lody rabarbarowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lody rabarbarowe

 

  • rabarbar 6 łodyg
  • jogurt grecki 200 ml
  • mleko 1 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

Lody rabarbarowe
Pokrojone łodygi rabarbaru gotujemy do miękkości z wodą. Miksujemy i studzimy. Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier puder do smaku i dodajemy jogurt grecki, całość mieszamy. Do wymieszanej masy dodajemy rabarbar i miksujemy. Wkładamy do zamrażalnika i co pół godziny miksujemy, aż uzyskamy pożądaną konsystencję.
 Lody rabarbarowe
Pokrojone łodygi rabarbaru gotujemy do miękkości z wodą.
 Lody rabarbarowe
Miksujemy rabarbar a następniei studzimy.
 Lody rabarbarowe
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier puder do smaku i dodajemy jogurt grecki, całość mieszamy
 Lody rabarbarowe
Do wymieszanej masy dodajemy rabarbar i miksujemy.

Tagi:

lody