Sposób przygotowania:
Lody truskawkowo-orzechowe
Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na kawałki. Przesmażam je około 5 minut z cukrem. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaję jogurt grecki, i na końcu przestudzone truskawki, oraz orzechy. Całość chwile miksuje. Foremki silikonowe natłuszczam olejem, i wylewam do nich masę truskawkową. Wstawiam na dobę do zamrażalnika. Wyjmuje, czekam 30 minut lody same wyjdą z foremek. Z 10 dkg truskwek robię sos. Truskawki miksuję blenderem i sos gotowy. Podaję z lodami.Dekoruję truskawką.
Cukiereczek13
edytaha
mysza75
Bierzcie bierzcie ja nie jem :-)
jaNina
Netka
MagdaMM
mysza75
Dorobię nowe Magda dla ciebie specjalnie :-)
MagdaMM
Trzymam za słowo Myszko :):):)