Sposób przygotowania:
Lody z curacao i pestkami granatu
Mleko zagotować w rondlu i odstawić,a żółtka utrzeć na parze z cukrem i do białości, następnie dodać mleka i mieszać z 5 min. Zestawić, wystudzić ,dodać odmierzoną dozę likieru zamieszać. Kremówkę ubić na sztywno z odrobiną fixu. Wstawić naczynie z kremówką na 45 min. do lodówki na najwyższą półkę. Owoc granatu opłukać, przekroić i wybrać pestki łyżeczką bez skórek. Dodać pestki do masy mleczno-jajecznej z likierem. Wlać masę do pojemnika na lody, zamknąć dobrze i wstawić do zamrażalnika na 3-4 godz. Co pół godziny wyjąć pojemnik i przemieszać masę widelcem, celu utworzenia się kryształków lodu w masie. Przed podaniem na stół lodów wyjąć pojemnik z lodami, przełożyć gałkownicą do pucharków. Udekorować resztką bitej śmietany i podawać.