ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Budyń z kawą chicoree i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Budyń z kawą chicoree i rodzynkami polecam zwłaszcza miłośnikom kawy, ma niepowtarzalny i ciekawy smak.

Budyń z kawą chicoree i rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Budyń z kawą chicoree i rodzynkami

 

  • 2 szklanki mleka 3,2%
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka kawy chicoree
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • olejek waniliowy
  • 2 łyżki mączki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Budyń z kawą chicoree i rodzynkami
Półtorej szklanki mleka 3,2% zagotować ze szczyptą soli, połową olejku waniliowego i łyżką rodzynek.

Resztę mleka czyli pół szklanki wymieszać z dwoma łyżkami mączki ziemniaczanej i dwoma łyżkami cukru oraz jedną łyżeczką kakao i dużą łyżką kawy chicoree.

Wlać do gotującego się mleka cały czas mieszając. Gotować aż nasz budyń zgęstnieje i przelać do miseczek. 
Budyń z kawą chicoree i rodzynkami
Gotujemy odmierzone mleko ze szczyptą soli i olejkiem waniliowym.
Budyń z kawą chicoree i rodzynkami
Do mleka dodajemy dużą łyżkę grubych rodzynek.
Budyń z kawą chicoree i rodzynkami
Pół szklanki mleka mieszamy z dwoma łyżkami mączki ziemniaczanej.
Budyń z kawą chicoree i rodzynkami
Do szklanki z maczką ziemniaczaną dodajemy łyżkę kawy chicoree oraz łyżeczkę kakao.

Tagi:

budyń deser