Sposób przygotowania:
Lody z owocami kandyzowanymi z alkoholem
Migdały i owoce kandyzowane drobno posiekać. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej posiekane owoce i migdały, wymieszać dokładnie. Dodać do smaku nieco wódki owocowej.
Opłukać lodowatą wodą foremkę lub inne naczynie o poj. ok 1,5 l i przeląc do niego całą masę, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wstawić foremkę na chwilę do ciepłej wody aby łatwiej było przełożyć lody na talerz.
Udekorować można np. owocami.
Opłukać lodowatą wodą foremkę lub inne naczynie o poj. ok 1,5 l i przeląc do niego całą masę, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wstawić foremkę na chwilę do ciepłej wody aby łatwiej było przełożyć lody na talerz.
Udekorować można np. owocami.