marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Loki migdałowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Migdały sparzyć,obrać,wysuszyć i zemleć.Ubić pianę,zmieszać z cukrem pudrem,migdałami.Wymieszać i ułożyć na blasze.Wstawić do piekarnika.

Loki migdałowe.

Składniki:

Loki migdałowe.

 

  • 15 dkg.migdałów,
  • 25 dkg.cukru pudru,
  • 5 białek,
  • 2-3 gorzkie migdały,
  • 3-4 dkg.tłuszczu do formy.

Sposób przygotowania:

Loki migdałowe.
Migdały sparzyć,obrać,wysuszyć i zemleć w maszynce do migdałów
Pianę ubić,wymieszać z przesianym cukrem pudrem i migdałami,do
-dając tłuczone gorzkie migdały.Masę ułożyć na natłuszczonej formie.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na 10-15 min.Gdy
ciasto się lekko zarumieni,szybko krajać w podłużne paski o szer.2 cm. i zwijać na cienkim wałeczku gładką stroną od środka.Zsuwać szybko z wałka.Gdy ciasto stwardnieje,rozgrzać w piekarniku.