Sposób przygotowania:
Loki migdałowe.
Migdały sparzyć,obrać,wysuszyć i zemleć w maszynce do migdałów
Pianę ubić,wymieszać z przesianym cukrem pudrem i migdałami,do
-dając tłuczone gorzkie migdały.Masę ułożyć na natłuszczonej formie.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na 10-15 min.Gdy
ciasto się lekko zarumieni,szybko krajać w podłużne paski o szer.2 cm. i zwijać na cienkim wałeczku gładką stroną od środka.Zsuwać szybko z wałka.Gdy ciasto stwardnieje,rozgrzać w piekarniku.
Pianę ubić,wymieszać z przesianym cukrem pudrem i migdałami,do
-dając tłuczone gorzkie migdały.Masę ułożyć na natłuszczonej formie.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na 10-15 min.Gdy
ciasto się lekko zarumieni,szybko krajać w podłużne paski o szer.2 cm. i zwijać na cienkim wałeczku gładką stroną od środka.Zsuwać szybko z wałka.Gdy ciasto stwardnieje,rozgrzać w piekarniku.
Netka
Pozdawiam