Sposób przygotowania:
Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzemMarynata:
![Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/lopatka-marynowana-w-sosie-z-czarnym-pieprzem-477622.jpg)
Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
Mięso:
![Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/lopatka-marynowana-w-sosie-z-czarnym-pieprzem-477623.jpg)
Mięso umyć, osuszyć i posmarować marynatą.
Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym i odstawić minimum na 1 godzinę do lodówki.
Pieczenie:
![Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/lopatka-marynowana-w-sosie-z-czarnym-pieprzem-477624.jpg)
Mięso piec w rozgrzanym piekarniku pod przykryciem - temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu łopatki nie należy od razu nie kroić - a odczekać 10-15 minut, aby soki pozostały w mięsie.
gusia1000