Sposób przygotowania:
Łopatka w sosie
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.
Przygotowane mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładany do rondla.
Na patelni lekko rumienimy drobno pokrojonącebulę i dodajemy do mięsa. Dodajemy też przyprawy i podlewamy wodą albo bulionem( może być z kostki).
Dusimy do miękkości. Sos jeśli trzeba można zagęścić mąką. Doprawiamy do smaku.
Podawać jako dodatek do obiadu.
Przygotowane mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładany do rondla.
Na patelni lekko rumienimy drobno pokrojonącebulę i dodajemy do mięsa. Dodajemy też przyprawy i podlewamy wodą albo bulionem( może być z kostki).
Dusimy do miękkości. Sos jeśli trzeba można zagęścić mąką. Doprawiamy do smaku.
Podawać jako dodatek do obiadu.