katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Łopatka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Łopatkę w sosie podajemy jako dodatek do obiadu. Jest smaczna i prosta w przygotowaniu. Dobrze smakuje w zestawie z kaszą i buraczkami.

Łopatka w sosie

Składniki:

Łopatka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Łopatka w sosie
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.

Przygotowane mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładany do rondla.

Na patelni lekko rumienimy drobno pokrojonącebulę i dodajemy do mięsa. Dodajemy też przyprawy i podlewamy wodą albo bulionem( może być z kostki).

Dusimy do miękkości. Sos jeśli trzeba można zagęścić mąką. Doprawiamy do smaku.

Podawać jako dodatek do obiadu.