Sposób przygotowania:
Gulasz węgierski
Mięso pokroić w kostkę 2x2 cm., cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek drobno posiekać. Mięso ,cebulę i czosnek przełożyć do miski ,dodać sól gruboziarnistą, ostrą paprykę, kminek i odrobinę oleju, dokładnie wszystko wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzać olej ,dodać zamarynowane mięso i usmażyć ,mięso powinno mieć rumiany kolor. Dodać listek laurowy i ziele angielskie i koncentrat pomidorowy, wlać wodę, tyle żeby zakryła mięso.
Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Gulasz zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Zdjąć z ognia. Na patelni roztopić smalec i dodać słodką paprykę, lekko przesmażyć i dodać do gulaszu.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej ,dodać zamarynowane mięso i usmażyć ,mięso powinno mieć rumiany kolor. Dodać listek laurowy i ziele angielskie i koncentrat pomidorowy, wlać wodę, tyle żeby zakryła mięso.
Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Gulasz zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Zdjąć z ognia. Na patelni roztopić smalec i dodać słodką paprykę, lekko przesmażyć i dodać do gulaszu.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
mocsłodkości