Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym najbardziej mi smakuje z dodatkiem kaszy oraz ogórka małosolnego.

Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym

Składniki:

Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem. Tłuszcz rozgrzać, obsmażyć na nim mięso. Podlać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę bulionową.

Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać posiekany koper.

Sos przyprawić do smaku. Zalać śmietaną, zagotować. 

Tagi:

danie mięso