Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkamiEtap 1
Szynkę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju.
Etap 2
Dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę, trochę soli, paprykę, przyprawę do mięs, kminek i ziele angielskie. Chwilę razem podsmażać.
Etap 3
Do mięsa wlać szklankę wody, dodać kostki mięsne. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40-45 minut.
Etap 4
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do szynki, podsmażyć.
Etap 5
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażyć. Wlać 1,5 szklanki wody, zagotować. Gotować ok. 10-15 minut.
Etap 6
Mąkę rozmieszać z 1/2 szklanki zimnej wody i śmietaną.
Etap 7
Zawiesiną zagęścić gulasz. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.