Sposób przygotowania:
Łopatka duszona z kurkami
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na dowolne kawałki. Oprószamy mięso solą. Czosnek obieramy i przecisnąć przez praskę . Dodać do mięsa i mieszamy obtaczając w nim kawałki mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy dość mocno mięso obtoczone w mące. Przekładamy mięso do rondla, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i podlewamy wodą , dodajemy liść laurowy i dusimy.
Kurki oczyszczamy, dobrze płuczemy i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy często mieszając. Jeśli trzeba podlewamy trochę wodą, a by sos był bardziej zawiesisty lekko zagęszczamy mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy dość mocno mięso obtoczone w mące. Przekładamy mięso do rondla, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i podlewamy wodą , dodajemy liść laurowy i dusimy.
Kurki oczyszczamy, dobrze płuczemy i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy często mieszając. Jeśli trzeba podlewamy trochę wodą, a by sos był bardziej zawiesisty lekko zagęszczamy mąką.