pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Łopatka z miętą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grillujemy na dużym żarze przez 10 - 15 minut :-)

Łopatka z miętą

Składniki:

Łopatka z miętą

 

  • Ładny kawałek łopatki (ciemny mięsień reszta na gulasz)
  • cebula,
  • liście mięty,
  • masło,
  • vegeta,
  • pieprz ziołowy,
  • ostra papryka,
  • musztarda sarepska
  • i folia aluminiowa.

Sposób przygotowania:

Łopatka z miętą
Wycinamy ładne kotlety, zbijamy je, następnie oprószamy przyprawami i odstawiamy na jakąś godzinkę. Po tym czasie na folii aluminiowej kolejno układamy plaster mięsa, odrobina musztardy, plaster cebuli, liście mięty cytrynowej, masło, szczypta vegety i zawijamy folię.

Grillujemy na dużym żarze przez 10 - 15 minut :-)
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1048/995/