KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś ala chipsy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniałe zdrowe chipsy dla ciebie i twoich znajomych, a wszyscy jak filetują łososia to skórę wyrzucają a taka pyszna.

Łosoś ala chipsy

Składniki:

Łosoś ala chipsy

 

  • skórka łososia, oczywiście surowego,
  • 100 gramów ryży,
  • sos sojowy japoński,
  • zielenina do dekoracji,

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś ala chipsy
Zaczynamy od gotowania ryżu, między czasie na patelnie wkładamy pokrojoną w paski 4 cm paski łososia i smażymy aż będą zarumienione. Wysmażone paski wyciągamy na papier aby obciekły z tłuszczy. Przygotowujemy ładny talerz na środku wysypujemy ryż, na ryżu układamy chipsy z łososia dekorujemy zieleniną i wszystko skrapiamy sosem sojowym koniecznie japońskim. Do tego dania koniecznie obowiązkowo dobre towarzystwo i lampka dobrego białego wina, efekt romantyzmu gwarantowany. Smacznego

Tagi:

ryż sosy