Sposób przygotowania:
Łosoś duszony w marchewce
Gotujemy komosę wg przepisu na opakowaniu. Gotujemy w oddzielnych garnkach groszek i marchewkę. Odkładamy 12 marchewek. Resztę dzielimy na połowę.Jedną część kroimy na plasterki, mieszamy z komosą i groszkiem. Drugą podlewamy niewielką ilością płynu z gotowania i miksujemy na gładką masę. Zagrzewamy ją w rondelku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Układamy w musie marchewkowym kawałki łososia i dusimy w nim rybę po kilka minut z każdej strony, aż zmieni kolor.. Podgrzewamy kaszę z marchewką i groszkiem z dodatkiem łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakładamy porcje kaszy do miseczek upychając ją lekko, wykładamy na talerze (odwracając). Układamy porcje łososia na musie marchewkowym. Układamy po trzy marchewki i dekorujemy je pióropuszami natki pietruszki. .