Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Łosoś grillowany z paprykową musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zachciało mi się grillowanego łososia, a z tą musztardą wyszedł znakomity

Łosoś grillowany z paprykową musztardą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś grillowany z paprykową musztardą

 

Sposób przygotowania:

Łosoś grillowany z paprykową musztardą
Filet z łososia dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy z obu stron sokiem z cytryny, doprawiamy odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na 30 minut. Grillujemy 4 minuty od strony skóry, przewracamy na drugą stronę i po kolejnych 4 minutach znowu odwracamy łososia skórą do grilla. Wierzch smarujemy musztardą z płatkami wędzonej papryki i gdy skóra już się ładnie przyrumieni (po kolejnych 3-4 minutach), grillujemy rybę jeszcze 3-4 minuty na stronie posmarowanej musztardą. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Łosoś grillowany z paprykową musztardą
Grillujemy 4 minuty od strony skóry, przewracamy na drugą stronę i po kolejnych 4 minutach znowu odwracamy łososia skórą do grilla.

Tagi:

papryka