kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Łosoś marynowany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybę oczyścić, wyfiletować i podzielić na porcje, dobrze osolić i odstawić na 2 dni w chłodne miejsce.

Łosoś marynowany

Składniki:

Łosoś marynowany

 

  • łosoś 1 kg
  • ocet 300 g
  • cukier 50 g
  • sól 100 g
  • cebula 150 g

Sposób przygotowania:

Łosoś marynowany
Rybę oczyścić, wyfiletować i podzielić na porcje, dobrze osolić i odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Z wody (3 szklanki) octu i cukru zrobić ostrą zalewę z dodatkiem pokrajanej w plastry cebuli. Łososia włożyć do zalewy na 24 godz. Podawać z pieczywem i masłem.