Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony w sosie na warzywach
Łososia opłukać i osuszyć. Z obu stron oprószyć solą, pieprzem oraz odrobiną kurkumy. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę przelać do garnka, dodać startą mozzarellę, łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu. Lekko podgrzać aby ser się rozpuścił. Polać rybę , wstawić na nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotować sałatę. Mix sałat rozłożyć na talerzach, dodać dość grubo pokrojoną cebulę oraz paprykę. ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Upieczoną rybę wykładać na sałatę. Smacznego:)
kołczu
agabi22
Ja już w głowie mam lato a za oknem wciąż zima, dlatego na talerzach kolorowo :)