Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony z warzywami
Porcja dla 4 osób
Na jedną porcję:
Energia - 310 kcal
Tłuszcze ogółem - 23 g
Cholesterol - 94 g
Łososia umyj i osuszy, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut. Warzywa umyj i drobno pokrój. Podsmaż warzywa na oleju, dodaj sok z cytryny, rozmaryn oraz pieprz i przykryj pokrywką. Duś przez około 5 minut. Brytfannę wysmaruj pozostałym olejem. Spód naczynia wyłóż warzywami. Następnie połóż na nie odsączone dzwonka łososia. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Na jedną porcję:
Energia - 310 kcal
Tłuszcze ogółem - 23 g
Cholesterol - 94 g
Łososia umyj i osuszy, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut. Warzywa umyj i drobno pokrój. Podsmaż warzywa na oleju, dodaj sok z cytryny, rozmaryn oraz pieprz i przykryj pokrywką. Duś przez około 5 minut. Brytfannę wysmaruj pozostałym olejem. Spód naczynia wyłóż warzywami. Następnie połóż na nie odsączone dzwonka łososia. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
evita0007