Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Losos pod bezowa kolderka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybko i smacznie choc moze malo efektownie,czyli losos pod kolderka,tym razem bezowa:)

Losos pod bezowa kolderka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Losos pod bezowa kolderka

 

 

  • 2 duze lyzki serka Mascarpone

 

 

  • 1 lyzeczka ciemnego octu winnego

 

 

 

  • zielenina do dekoracji

 

  • oliwa

Sposób przygotowania:

Losos pod bezowa kolderka
Dno naczynia zaroodpornego skropic oliwa. Filety skropic sokiem z cytryny,posolic,popieprzyc,ulozyc w naczyniu zaroodpornym,skorka na dole.Serek wymieszac z przecisnietym przez praske do czosnku imbirem oraz octem winnym,posolic do smaku.Na kazdy filet nalozyc serek,rozsmarowac delikatnie i na kazdym filecie z serem ulozyc plasterek cytryny.Naczynie przykryc i wstawic do piekarnika na ok.30 min.Piec w 190 stopniach C.Smacznego:)
Losos pod bezowa kolderka
Serek mascarpone po wymieszaniu z octem winnym nabierze bezowego koloru:)
Losos pod bezowa kolderka
Kazdy filet pokryc bezowa masa serkowa,w trakcie pieczenia serek sie nam troche rozplynie
Losos pod bezowa kolderka
Na kazdym filecie polozyc plasterek cytryny i zapiekac razem z nia