Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Łosoś smażony z pieczarkami :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Łosoś w każdej postaci jest smaczny .To taka szybka bardzo smaczna jego postać.

Łosoś smażony z pieczarkami :

Składniki:

Łosoś smażony z pieczarkami :

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony z pieczarkami :
Łososia skropić sokiem z cytryny , posolić i popieprzyć z obu stron .Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano pokrojone w grube plastry pieczarki .Gdy będą gotowe lekko posolić . W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła . Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron .Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia razem z tłuszczem i dusić na małym gazie przez 5 minut.
Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .