Sposób przygotowania:
Łosoś teriyaki i quinoa z kiełkami
Łosoś:
Do miski wlewamy wszystkie składniki marynaty i mieszamy. Dodajemy do marynaty umytego, oczyszczonego z ości, wysuszonego łososia i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 - 60 minut.
Wyjmujemy łososia z marynaty, obtaczamy w sezamie i smażymy na średnim ogniu. Gdy ryba na około 2/3 grubości jest "ścięta", delikatnie odwracamy na drugą stronę i smażymy, aż się zetnie. Na koniec wyłączamy płomień i zostawiamy na chwilę.
Quinoa:
W międzyczasie na małym ogniu w szklance wody gotujemy quinoa. Gdy wchłonie całą wodę, wyłączamy płomień i dodajemy kiełki - mieszamy.
Smacznego :)
Do miski wlewamy wszystkie składniki marynaty i mieszamy. Dodajemy do marynaty umytego, oczyszczonego z ości, wysuszonego łososia i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 - 60 minut.
Wyjmujemy łososia z marynaty, obtaczamy w sezamie i smażymy na średnim ogniu. Gdy ryba na około 2/3 grubości jest "ścięta", delikatnie odwracamy na drugą stronę i smażymy, aż się zetnie. Na koniec wyłączamy płomień i zostawiamy na chwilę.
Quinoa:
W międzyczasie na małym ogniu w szklance wody gotujemy quinoa. Gdy wchłonie całą wodę, wyłączamy płomień i dodajemy kiełki - mieszamy.
Smacznego :)