Sposób przygotowania:
Łosoś w lawendowej marynacie
Zalać herbatę lawendową wrzątkiem - parzyć 3 minuty, odcedzić i ostudzić . Dzwonka łososia ułożyć w zamykanym pojemniczku . Sok wyciśnięty z cytryn zmieszać z olejem , solą lawendową , miodem , herbatą i pieprzem .Zalać rybę i wstawić zamknięty pojemnik do lodówki na minimum 4 godziny ( w trakcie przewrócić kilka razy ). Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posypać mąką . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć łososia na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i doprowadzić do tego by się spieniło. Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub frytkami.
cherry
Babciagramolka
A jaki smaczny- mniam
A.B.