goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Łosoś w płatkach migdałowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowanego łososia możemy także upiec w piekarniku lub po prostu grillować. Polecam, bo jest wyjątkowo smaczny.

Łosoś w płatkach migdałowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś w płatkach migdałowych

 

 

  • marynata:
  • miód 1 łyżka
  • musztarda francuska 2 łyżeczki

 

  • do panierowania:
  • płatki migdałowe 4 łyżki

 

  • do smażenia:
  • olej

Sposób przygotowania:

Łosoś w płatkach migdałowych
Filet z łososia porcjujemy na niewielkie kawałki. Składniki marynaty: miód i musztardę francuską dokładnie mieszamy i nacieramy nią przygotowaną rybę. Odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Panierujemy łososia w płatkach migdałowych. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Łosoś w płatkach migdałowych
Marynatą nacieramy przygotowaną wcześniej rybę
Łosoś w płatkach migdałowych
Panierujemy łososia w płatkach migdałowych

Tagi:

marynaty