Sposób przygotowania:
Łosoś z nadziewanymi pomidorami
Cebulę i czosnek drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Z ogórka usówamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię razem z posiekanym imbirem. Chwilę smażymy i wlewamy szklankę bulionu z jednej kostki. Dodajemy przyprawy i doprowadzamy do zagotowania. Wywarem zalewamy kaszę kuskus i szczelnie zamykamy na około 5 minut. Pomidory należy wydrążyć. Na dno pomidora wkładamy ser starty na tarce, następnie do pełna uzupełniamy kaszą i na wierzchu posypujemy serem, przykrywamy czpeczką z pomidora. Łososia podgrzewmy na parze. W tym czasie pomidory wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy szklanką bulionu warzywnego. Wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Przez ten czas łosoś będzie gotowy. Wykładamy na talerz. Życzę smacznego.
gosiczek821
evita0007