Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie śliwkowym
Łososia oczyszczamy, przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną, owijamy folią, pieczemy ok. 20 min. w 200 st. C.
Gotujemy ryż.
Śliwki myjemy, kroimy na połówki, wyjmujemy pestki. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w rondelku, dodajemy cukier trzcinowy, miód, porto, chili, imbir i cynamon. Śliwki z dodatkami podgrzewamy, blendujemy i ponownie podgrzewamy, aż sos się zredukuje.
Mango i śliwki kroimy w kostkę. Owoce łączymy z rukolą.
Robimy sos do sałatki: musztardę, oliwę i miód łączymy, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu. Sosem polewamy sałatkę.
Rybę i ryż polewamy ciepłym sosem, podajemy z sałatką.
Gotujemy ryż.
Śliwki myjemy, kroimy na połówki, wyjmujemy pestki. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w rondelku, dodajemy cukier trzcinowy, miód, porto, chili, imbir i cynamon. Śliwki z dodatkami podgrzewamy, blendujemy i ponownie podgrzewamy, aż sos się zredukuje.
Mango i śliwki kroimy w kostkę. Owoce łączymy z rukolą.
Robimy sos do sałatki: musztardę, oliwę i miód łączymy, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu. Sosem polewamy sałatkę.
Rybę i ryż polewamy ciepłym sosem, podajemy z sałatką.