Sposób przygotowania:
Pulpety z brokułu
1. Brokuł wkładamy do gotującej wody i chwilkę gotujemy około 2-3 min.
2. Odcedzamy brokuł i następnie główkę brokułu siekamy drobno i przekładamy do dużej miski.
3. Dodajemy starty na dużych oczkach ser żółty i posiekaną cebulę.
4. Dosypujemy bułkę tartą oraz jajka.
5. Siekamy natkę pietruszki i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
6. Dodajemy przyprawy do smaku.
7. Wszystko dokładanie mieszamy w misce.
8. Masę formułujemy w kulki i przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy pulpety oliwą z oliwek.
9. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut.
10. Podajemy z sosem czosnkowym lub jako dodatek do obiadu.
2. Odcedzamy brokuł i następnie główkę brokułu siekamy drobno i przekładamy do dużej miski.
3. Dodajemy starty na dużych oczkach ser żółty i posiekaną cebulę.
4. Dosypujemy bułkę tartą oraz jajka.
5. Siekamy natkę pietruszki i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
6. Dodajemy przyprawy do smaku.
7. Wszystko dokładanie mieszamy w misce.
8. Masę formułujemy w kulki i przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy pulpety oliwą z oliwek.
9. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut.
10. Podajemy z sosem czosnkowym lub jako dodatek do obiadu.