Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś w marynacie z syropu klonowego
Łososia podziel na kawałki i umieść w marynacie przygotowanej z syropu klonowego, octu winnego białego, masła, oliwy i sosu sojowego jasnego. Dopraw do smaku odrobiną suszonego chilli. Odstaw na min. godzinę do lodówki.
Grilluj po ok. 5 minut z każdej strony. Podawaj z sosem czosnkowo- cytrynowym i warzywami.
Przygotowanie sosu czosnkowo- cytrynowego:
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i dodaj rozgnieciony lub drobno posiekany czosnek. Dodaj skórkę otartą z cytryny i odstaw do lodówki na min. godzinkę. Warzywa: Ulubione warzywa (u mnie bataty i czerwona papryka) umieść w rękawie do pieczenia.
Na ruszcie grill'a połóż kawałek foli aluminiowej, na której umieść warzywa. Grilluj aż będą lekko miękkie (ok. 30 minut).
Smacznego!
Grilluj po ok. 5 minut z każdej strony. Podawaj z sosem czosnkowo- cytrynowym i warzywami.
Przygotowanie sosu czosnkowo- cytrynowego:
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i dodaj rozgnieciony lub drobno posiekany czosnek. Dodaj skórkę otartą z cytryny i odstaw do lodówki na min. godzinkę. Warzywa: Ulubione warzywa (u mnie bataty i czerwona papryka) umieść w rękawie do pieczenia.
Na ruszcie grill'a połóż kawałek foli aluminiowej, na której umieść warzywa. Grilluj aż będą lekko miękkie (ok. 30 minut).
Smacznego!