Sposób przygotowania:
Łosoś na parze z brokułemI
1. Rybę oczyszczamy z łusek, zdejmujemy skórę, myjemy osuszamy.
2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno siekamy. Papryczkę chili obieramy z nasion i również drobno kroimy. Warzywa smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz miód. Dwie minut smażymy, studzimy i nacieramy marynatą rybę. Odstawiamy na dwadzieścia minut.
II
3. Po tym czasie zawijamy łososia w folie aluminiową i umieszczamy w parowarze.
III
4. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i również umieszczamy w parowarze.
5. Ustawiamy na 20 minut.
6. Rybka gotowa, wykładamy na talerz, posypujemy sezamem i podajemy z brokułem.
7. Smacznego.