KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś z musztardą i koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Soczysty łosoś z dodatkiem musztardy francuskiej.

Łosoś z musztardą i koperkiem. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś z musztardą i koperkiem.

 

  • kawałek fileta z łososia koniecznie ze skórą,
  • łyżka musztardy francuskiej,
  • ząbek czosnku,
  • koperek,
  • pieprz do smaku,
  • sos sojowy,
  • zielenina do dekoracji ( ja użyłem rukolę, oliwki, szalotki )

Sposób przygotowania:

Łosoś z musztardą i koperkiem.
Łososia kroimy w kawałki, nacieramy oliwą i czosnkiem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Gotowego wyciągamy skrapiamy cytryna, nakładamy musztardę, pokrojony koperek i wkładamy do piekarnika na 50 minut , temp 180 stopni. Upieczonego wyciągamy, skrapiamy oliwa, pieprzymy, układamy na talerzu z zieleniną, skrapiamy sosem. Smacznego.
Łosoś z musztardą i koperkiem.
Łososia kroimy w paski i marynujemy w oliwie i czosnku.

Tagi:

sosy