Sposób przygotowania:
Łosoś z papryką grillowany
Fileta z łososia ze skórą umyć i osuszyć, podzielić na porcje. Skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, posypać pieprzem cytrynowym. Przełożyć do lodówki na około 30 minut.
Wyjąć po 30 minutach łososia i włożyć na rozgrzaną patelnie grillową. Ułożyć także papryki kolorowe pokrojone dowolnie i cukinię pokrojoną w plasterki lub paski. Cukinie posypać pieprzem, grillować razem obracając na drugą stronę. Łososia około 3 minuty, a papryki i cukinie obracać często i grillować do miękkości.
Wyjąć po 30 minutach łososia i włożyć na rozgrzaną patelnie grillową. Ułożyć także papryki kolorowe pokrojone dowolnie i cukinię pokrojoną w plasterki lub paski. Cukinie posypać pieprzem, grillować razem obracając na drugą stronę. Łososia około 3 minuty, a papryki i cukinie obracać często i grillować do miękkości.