jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 521]

Filety z dorsza grillowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety z dorsza grillowane z dodatkiem natki pietruszki i koperku świeżego. Dodałam także paprykę czerwoną i pomidorki koktajlowe.

Filety z dorsza grillowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z dorsza grillowane

 

  • filety z dorsza 400 g
  • pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
  • koperek świeży
  • natka pietruszki
  • tymianek 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • plasterki z cytryny
  • pomidorki koktajlowe 6 szt.
  • papryka czerwona 1/2 szt.
  • pieprz czarny 1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Filety z dorsza grillowane
Filety z dorsza podzielone na porcje opłukać i osuszyć. Posypać pieprzem cytrynowym i ziołami. Następnie posypać świeżym koperkiem i natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny i polać odrobiną oliwy. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki, przykryć folią spożywczą.

Wyjąć po tym czasie i ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej wraz ułożonymi plasterkami cytryny. Grillować około 4 minuty z każdej strony, dodać kawałki papryki czerwonej i pomidorki koktajlowe.

Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami.
Filety z dorsza grillowane
Filety podzielić na porcje i opłukać ,posypać pieprzem cytrynowym
Filety z dorsza grillowane
polać oliwą ,posypać koperkiem i natką i odłożyć do lodówki
Filety z dorsza grillowane
wyjąć i ułożyć na patelni grillowej,obłożone plasterkami cytryny
Filety z dorsza grillowane
Grillować po około 4 minuty z tażdej strony,dołożyć pomidorki i paprykę

Tagi:

dania dorsz grill