Sposób przygotowania:
Filety z dorsza grillowane
Filety z dorsza podzielone na porcje opłukać i osuszyć. Posypać pieprzem cytrynowym i ziołami. Następnie posypać świeżym koperkiem i natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny i polać odrobiną oliwy. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki, przykryć folią spożywczą.
Wyjąć po tym czasie i ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej wraz ułożonymi plasterkami cytryny. Grillować około 4 minuty z każdej strony, dodać kawałki papryki czerwonej i pomidorki koktajlowe.
Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami.
Wyjąć po tym czasie i ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej wraz ułożonymi plasterkami cytryny. Grillować około 4 minuty z każdej strony, dodać kawałki papryki czerwonej i pomidorki koktajlowe.
Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami.