Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś pachnący latem
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Łososia oprószamy lekko solą i pieprzem.
W miseczce mieszamy składniki marynaty tj. wino, sok pomarańczowy, miód, imbir, posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli – mieszamy, aż do momentu kiedy miód się rozpuści.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia i marynujemy go minimum 30 minut.
Zamarynowanego łososia grillujemy od 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
W miseczce mieszamy składniki marynaty tj. wino, sok pomarańczowy, miód, imbir, posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli – mieszamy, aż do momentu kiedy miód się rozpuści.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia i marynujemy go minimum 30 minut.
Zamarynowanego łososia grillujemy od 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Nina W.