Sposób przygotowania:
Grillowana papryka,cukinia podana z kaszą gryczaną
Paprykę żółtą i czerwoną umyć i opłukać, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paski lub łódeczki.
Cukinie młode umyć i osuszyć, pokroić nie obierane w plasterki. Oprószyć solą, pieprzem, polać oliwą z oliwek i wstawić przykryte do lodówki aby nasiąkły przyprawą na 10 - 15 minut.
Wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową, grillować 3-4 minuty odwracając. Taka samo grillować papryki, można razem jeżeli się mieszczą lub osobno delikatnie skropione oliwą z oliwek.
Kaszę gryczaną ugotować w posolonej lekko wodzie do miękkości. Wyłożyć kaszę ugotowaną na talerze i układać grillowane warzywa, u mnie papryka kolorowa i cukinia.
Polać sosem z jogurtowo- czosnkowym.
Cukinie młode umyć i osuszyć, pokroić nie obierane w plasterki. Oprószyć solą, pieprzem, polać oliwą z oliwek i wstawić przykryte do lodówki aby nasiąkły przyprawą na 10 - 15 minut.
Wyjąć i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową, grillować 3-4 minuty odwracając. Taka samo grillować papryki, można razem jeżeli się mieszczą lub osobno delikatnie skropione oliwą z oliwek.
Kaszę gryczaną ugotować w posolonej lekko wodzie do miękkości. Wyłożyć kaszę ugotowaną na talerze i układać grillowane warzywa, u mnie papryka kolorowa i cukinia.
Polać sosem z jogurtowo- czosnkowym.