Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Łosoś z pieprzem cytrynowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniały smak łososia, który przebija wszystko.

Łosoś z pieprzem cytrynowym. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś z pieprzem cytrynowym.

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z pieprzem cytrynowym.
Dzwonka lub filet z łososia posypać solą morską i pieprzem cytrynowym, skropić oliwą i pozostawić na ok 2 godzinki w chłodnym miejscu. Kiedy rybka przejdzie smakami, wykładamy blaszkę folią aluminiową, układamy łososia, zakrywamy z góry folią i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 10 - 20 min (w zależności od wielkości rybki). Podajemy z warzywami ugotowanymi na parze.
Łosoś z pieprzem cytrynowym.
Smaczny na gorąco, wyśmienity na zimno!!