Sposób przygotowania:
Łososiowo – śmietankowe gratin
Jeżeli łosoś jest zamrożony, to należy go rozmrozić i włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać odcedzonymi kaparami. Cytrynę obrać dokładnie ze skóry, pociąć na 5 mm plasterki, wyjąć możliwe pestki i położyć na łososia posypanego kaparami.
Śmietanę zmieszać z przyprawami. Jeżeli śmietana wydaje się za gęsta to można alternatywnie rozcieńczyć ją winem. Powstałym sosem zalać przygotowaną rybę i włożyć do rozgrzanego 200°C piekarnika (góra – dół). Czas pieczenia ca. 25 minut.
Podawać z ryżem na sypko oraz białym wytrawnym winem, np. Chablis lub Chardonnay
Smacznego :))
Śmietanę zmieszać z przyprawami. Jeżeli śmietana wydaje się za gęsta to można alternatywnie rozcieńczyć ją winem. Powstałym sosem zalać przygotowaną rybę i włożyć do rozgrzanego 200°C piekarnika (góra – dół). Czas pieczenia ca. 25 minut.
Podawać z ryżem na sypko oraz białym wytrawnym winem, np. Chablis lub Chardonnay
Smacznego :))
eli_555
Jojo
góralka