p.haju

p.haju

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Łososiowo – śmietankowe gratin

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Opis syna: to dobre z kulkami :))

Łososiowo – śmietankowe gratin

Składniki:

Łososiowo – śmietankowe gratin

 

Sposób przygotowania:

Łososiowo – śmietankowe gratin
Jeżeli łosoś jest zamrożony, to należy go rozmrozić i włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać odcedzonymi kaparami. Cytrynę obrać dokładnie ze skóry, pociąć na 5 mm plasterki, wyjąć możliwe pestki i położyć na łososia posypanego kaparami.
Śmietanę zmieszać z przyprawami. Jeżeli śmietana wydaje się za gęsta to można alternatywnie rozcieńczyć ją winem. Powstałym sosem zalać przygotowaną rybę i włożyć do rozgrzanego 200°C piekarnika (góra – dół). Czas pieczenia ca. 25 minut.
Podawać z ryżem na sypko oraz białym wytrawnym winem, np. Chablis lub Chardonnay

Smacznego :))

Tagi:

kapary