Sposób przygotowania:
Łowickie babeczki z czarnego spaghetti
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, tak by był lekko twardy. Bardzo dokładnie odcedzić, wrzucić do miski, skropić łyżką oliwy, wymieszać.Jajka wbić do miski, oprószyć solą i pieprzem, lekko roztrzepać widelcem, dodać 2 łyżki sosu łowicz. Dodać połowę sera startego na tarce z dużymi oczkami. Wszystko dobrze wymieszać. Nasmarować oliwą małe foremki lub.fomrę do pieczenia mufinek. Widelcem nawijać makaron i włożyć do natłuszczonych foremek. W środek włożyć po krewetce. Wierzch posypać resztą startego sera (jesli masa jajeczna została to tez polac). Napełnione foremki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 20 minut. Wyjąć babeczki z foremek na talerz, polać dookoła sosem słodko-kwaśnym łowicz..
elzbieta8960
jaNina
Super!
gosiczek821