Zupa selerowa

Jak zrobić dobrą zupę selerową? Moja wychodzi taka nijaka

Pączki serowe

Co zrobić, żeby pączki serowe się nie przypalały? Jeszcze mi się nie udało zrobić tych pączków bez spalenie prawie całości

Dokarmianie ptaków

Jak jest u Was z dokarmianiem ptaków? Dajecie im jakieś "smakołyki" czy unikacie tego jak ognia?

Kolor rosołu

Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?

Odp: Dżem z czarnej porzeczki

ciasteczka napisał(a): Mam sporo słoików dżemu z czarnej porzeczki (jakieś 30) Osobiście mi nie smakuje. Dzieci też jakoś za nim nie przepadają choć czarną porzeczkę z krzaków zjadają bez mrugnięcia okiem. Mąż lubi, ale taką ilość dżemu będzie jadł i jadł i jadł Co można zrobić z tego cierpkiego dżemu? Macie jakiś pomysł?

Jest takie ciasto do którego dodaje się dżem. Nazywa się murzynek Myślę, że ten dżem nada się do niego idealnie

Odp: Wiosenne tęsknowy :)

lukrowanepierniczki napisał(a): Jakich dań lub przekąsek typowo wiosennych Wam najbardziej brakuje? Za czym tęsknicie najbardziej?

Świeże warzywa, takie prosto z grządki Chrupiąca rzodkiewka bez dodatkowego chemicznego zastrzyku Zielona sałata

Odp: Odp: Żonkile i hiacynty

misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): W sklepach pojawiły się doniczki z cebulkami żonkili i hiacyntów. Listki mają może ze 3 cm i są zbite w stożek. Jak myślicie ile czasu będą potrzebowały żeby zakwitnąć? I czy w ogóle jest to możliwe o tej porze roku

My w tamtym roku kupiliśmy i pięknie zakwitły. Potem wiosną trafiły do ogrodu. Czekamy czy w tym roku puszczą

Super Dzięki za cenną informację Nie ma to jak trochę wiosny zimową porą

Żonkile i hiacynty

W sklepach pojawiły się doniczki z cebulkami żonkili i hiacyntów. Listki mają może ze 3 cm i są zbite w stożek. Jak myślicie ile czasu będą potrzebowały żeby zakwitnąć? I czy w ogóle jest to możliwe o tej porze roku

Odp: Zimowe retrospekcje

mocsłodkości napisał(a): W tym roku zima jak nigdy dopisuje (no może czasem znika, ale jednak śniegu wszędzie sporo było, a w niektórych rejonach kraju jest go sporo i jeszcze dosypuje). Naszły mnie wspomnienia z dzieciństwa kiedy to zimy faktycznie były zimami. Było śniegu po pas, Mróz malował wzory na szybach. Wszędzie były bałwany. Bitwy na śnieżki. Zjazdy na workach (niekontrolowane - worek i tak jechał gdzie chciał) Odważni igloo budowali Jakie macie wspomnienia z zimy?

Mnie zimna kojarzy się rzucaniem śnieżkami do celu Jazdą na sankach i śniegiem po pas

Odp: Kolor rosołu

biedroneczki napisał(a): Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?

Moja mama obsmaża na suchej patelni skrzydełka i udka z kurczaka. Daje je do garnka. Na tym co się wytopiło przesmaża warzywa. Jak będą rumiane dorzuca do mięsa zalewa wodą dodaje liścia laurowego, angielskie ziele i gotuje na wolnym ogniu aż rosół będzie idealny