Fioletowe ziemniaki
- Forum: Fioletowe ziemniaki
Jak ugotuję te ziemniaki to one nadal będą fioletowe czy stracą kolor i będą takie wyblakłe?
Staż w Gotujmy: 2951 dni
Miasto: -
Jak ugotuję te ziemniaki to one nadal będą fioletowe czy stracą kolor i będą takie wyblakłe?
Jak robicie pierogi to jak grubo rozwałkowujecie ciasto?
Macie pomysł na zaskakujący tort dla dziecka w wieku 4 lat? Na roczek był miś i buciki, na dwa latka była Myszka Micki, a na trzecie pociąg.
Jak długo może stać lampion z dyni?
Ile soli trzeba dodać, żeby zrobić dobry solony karmel? I jaka sól będzie do tego celu najlepsza?
Czemu jak przygotowuję ciasteczka z ciasta francuskiego to na wierzchu robią się takie bąbelki? Zamiast ciasto być gładkie jest dziwne.
Jak zrobić lustrzaną polewę? Na filmikach widać takie piękne tęczowe kolory, w których można się przejrzeć Chciałabym takie coś przygotować na tort.
mocsłodkości napisał(a): Macie pomysł na tort dla dziewczyny w wieku 16 lat? Ja mam pustkę w głowie.
Ja bym zrobiła (jak bym umiała ) tort torebkę i kosmetyki wokół niej
pyszalka napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jakich składników używacie do przygotowywania koreczków? Szukam nowych inspiracji, bo moje choć pyszne to są już oklepane. Zawsze ser żółty, wędlina, ogórek, pomidor, pieczarka. Czego jeszcze można użyć?
A robiłaś kiedyś koreczki z samych owoców? Są nie tylko pyszne, ale i ładne. Ja właśnie w tej formie lubię podawać owoce na domówce, bo jednak jedzenie całych owoców nie dość że lepi ręce to jeszcze niektórzy sie krepuja ze sok ścieka po brodzie - a w formie koreczków wszystko rozchodzi sie błyskawicznie.
Aby jabłko albo banan nie ściemniały warto je lekko skropić sokiem z cytryny. Ja wykorzystuję banany, borówki, truskawki, maliny, ananasa, brzoskwinię, gruszkę. Jak używasz owoców z zalewy trzeba je najpierw osuszyc.
Super pomysł z tymi owocami. Faktycznie niektóre potrafią nieźle dać w kość. A taki prosty zabieg jak nabicie ich na wykałaczki ułatwi jedzenie
Jakich składników używacie do przygotowywania koreczków? Szukam nowych inspiracji, bo moje choć pyszne to są już oklepane. Zawsze ser żółty, wędlina, ogórek, pomidor, pieczarka. Czego jeszcze można użyć?