Mąka do naleśników
- Forum: Mąka do naleśników
Jakiej mąki używacie do naleśników? Nie chodzi mi o producenta tylko bardziej o typ mąki
Staż w Gotujmy: 3237 dni
Miasto: -
Jakiej mąki używacie do naleśników? Nie chodzi mi o producenta tylko bardziej o typ mąki
My zazwyczaj używamy schabu choć ostatnio zasmakowały nam drobiowe
U nas zimno, pochmurno i tak przygnębiająco, że człowiek marzy o słonecznym lecie. Jeszcze trochę i będzie wiosna i lato. Oby równie ładne jak rok temu
robaczek napisał(a): Macie może przepis z wykorzystaniem dżemu malinowego? Nie chodzi mi o ciasto do wykonania, którego trzeba dodać dżem, ale takie, które jak posmaruję dżemem będę czuła słoneczne lato
Ja bym zrobiła kruche ciasteczka i przełożyła je dżemem Z ciast to biszkopt masa maślana i dżem
Dzięki. Kochane jesteście Stokrotki już kupione
Czekam na właściwy moment
misia5 napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Czego częściej używacie przy wypiekach? Wolicie sodę oczyszczoną czy może proszek do pieczenia?
Wolę proszek do pieczenia. Z sodą można przesadzić i jedzenie wypieków z nadmiarem sody nie jest miłe ani przyjemne, bo jest bardzo wyczuwalna. Raz poczęstowano mnie ciastkami owsianymi. Do dzisiaj mam ten smak w ustach Koleżanka dodała tyle sody co w przepisie było. Całą łyżkę. Ciastka owszem był lekkie i puszyste, ale można nimi było czyścić przypalone garnki. Okropność.
Jakbyś o mnie pisała Mina moich rodziców jak zjedli takie ciastka o smaku sody oczyszczonej była bezcenna. Mama, aż łzy w oczach miała. Od tamtej pory unikam sody jak ognia
Jak w temacie Jakie nasiona lub ziarna dajecie ptakom do karmników? Oczywiście jak śnieg zasypuje cały świat
Jak zrobić dobrą zupę selerową? Moja wychodzi taka nijaka
Co zrobić, żeby pączki serowe się nie przypalały? Jeszcze mi się nie udało zrobić tych pączków bez spalenie prawie całości
Jak jest u Was z dokarmianiem ptaków? Dajecie im jakieś "smakołyki" czy unikacie tego jak ognia?